STRIKKS
9 van 10
Op basis van 13 beoordelingen.

STRIKKS 


STRIKKS is een designstudio voor gebreid design. Een lab om alle mogelijkheden van het breien te ontdekken, en een label met een totaalcollectie van kleding, lifestyle-accessoires en interieur producten.

Naast onze eigen collectie geven we ook cursussen op onze breimachines. De cursussen worden gegeven door Maartje Boer, bevoegd docent. Zij heeft een grote fascinatie voor machinaal breien, en een ruime kennis van breitechnieken en garens. Ze geeft inmiddels 14 jaar diverse ontwerp- en technieklessen aan de mode-academies in Maastricht en Arnhem.


13 beoordelingen

10 van 10
Brigitte,

Ik had geen ervaring met een breimachine, maar door deze cursus veel basistechnieken geleerd. Alles wordt helder, vaardig en duidelijk uitgelegd. Na de uitleg kun je zelf aan de slag om te oefenen en te proberen. Kortom: superleuk en leerzaam in een inspirerende werkruimte!

10 van 10
Monique,

Maartje, je geeft op een inspirerende wijze uitleg over de mogelijkheden die je hebt met je brother breimachine . Met een hoofd vol tips, uitleg en een flinke zak met proeflapjes, die ik als voorbeeld koester wanneer ik je tips ga toepassen, ben ik aan het einde van de dag naar huis gegaan. Maartje, bedankt voor je geduld, energie en de hele fijne manier waarop je mijn vragen hebt beantwoord. Tot de volgende keer!

10 van 10
Gerty,

Ontzettend fijn om te doen. Veel bijgeleerd en ideeën opgedaan.Fijne en rustige sfeer om te werken.
Heldere uitleg en "vragen staat vrij".
Het zou wel fijn zijn om hetgeen geleerd wordt ook op papier mee naar huis te kunnen nemen, ik had niet altijd voldoende tijd om te noteren.
Ik hoop nog meer cursussen te kunnen volgen bij Strikks!

10 van 10
Sophie,

Het was een hele leuke en leerzame cursus. Het was heel praktisch: je klimt meteen achter de breimachine en aan het einde kun je al een eenvoudig kledingstuk maken. Verder krijg je ook veel nuttige tips over je eigen machine, garens, accessoires en wat je wel en niet allemaal nodig hebt.

10 van 10
Michele,

na lang nadenken heb ik me toch maar ingeschreven in de 3 daagse cursus. Ik had wel al de breimachine gebruikt maar bleef thuis vaak met vragen zitten en de onzekerheid speelde parten om toch maar te breien op de breimachine. Door deze cursus heb ik veel bijgeleerd en is de onzekerheid echt weggeëbd
Oefenen moet ik na deze cursus zeker nog doen maar door deze driedaagse cursus staat mijn eerste pull al op de machine.

10 van 10
Leonie,

Aha-erlebnis!
Een paar maanden geleden kocht ik een breimachine als gevolg van een hoofd vol goede ideeën. Jammer dat ik totaal niet wist hoe te beginnen aan al die projecten. De uitleg van Maartje bracht opheldering en sterkte mij in mijn enthousiasme. Ik heb drie hele leuke dagen gehad; voor mij was de beginnerscursus precies dat wat het zegt te zijn, een begin. En dat had ik nodig!

4 van 10
Marlien,

Supergoede uitleg! Heb zeer veel geleerd op een prettige manier.

8 van 10
Mariëllis,
Breimachine - Verkorte Toeren

De cursus machinebreien was heel erg leuk. We hebben in die paar dagen veel geleerd. Ik weet nou wat ik met mijn breimachine kan en ook dat er nog meer dan genoeg te leren valt. De mogelijkheden zijn oneindig. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan en als ik het echt onder de knie heb nog wat nieuwe mogelijkheden te komen leren. Ondertussen heb ik het lekker warm met mijn zelf gemaakte bolero.

10 van 10
Katlijn,

Toen ik beslist had om te leren breien met een breimachine, wist ik dat ik meteen ook de workshop Jaquards breien wou volgen. Kleur en patronen in mijn breiwerk kunnen steken, het is zo leuk. Eén van de proeflappen uit de workshop is ondertussen een kussen geworden dat me enkel inspireert om meer te breien. Wat voor me ook fijn was, is hoewel ik in het Gentse woon, kon ik perfect met de trein over en weer naar Maastricht. Zo kon ik zonder verkeersstress de workshop volgen!

10 van 10
Els,

Een hele fijne cursus. Een hele lieve leerkracht en een aangenaam groepje van cursisten. Het was super leerzaam en aangenaam. Dank je wel Maartje!!!!

10 van 10
Petra,

Super leuke cursus! Heel veel geleerd in een korte tijd.
Goede duidelijke uitleg. Wat ik vooral leuk vond was dat het geen verschil maakte of je nu wel of geen ervaring hebt met breien op een breimachine. Voor iedereen was er genoeg te leren .
Nooit geweten dat breien met een breimachine zo leuk zou zijn.
Ga zeker nog een vervolgcursus doen.

10 van 10
Joke,

De cursusleidster is heel deskundig. Met veel geduld heeft ze in kleine stapje mij in die drie dagen diverse basistechnieken geleerd. Het leuke was dat we op de derde dag al echt een hele bolero konden breien op de machine. Ook de catering was perfect! Eigenlijk alles, de communicatie vooraf en ook de nazorg. Ik ga straks alle andere vervolgcursussen doen en kan niet wachten tot ik mijn basistechnieken voldoende geoefend heb om dan de vervolgstappen te kunnen zetten. Ik heb zulke mooie voorbeelden gezien van wat allemaal nog kan !

10 van 10
Rita,

Ik ben zeer enthousiast ov er de workshop. Maartje is een zeer bekwame lerares; dagplanning zat goed in elkaar. Aangename lesomgeving en we werden ook goed voorzien van eten en drinken. Ik kijk alvast uit naar het vervolg.