Studio Kleermaker 
Mode cursus


Studio Kleermaker is een jonge, hippe modestudio in het centrum van Den
Haag. Twee energieke, ervaren ontwerpsters geven modecursussen, workshops, kinderfeestjes en privé lessen.

Studio Kleermaker brengt met enthousiasme haar kennis over op andere
modeliefhebbers, waardoor het maken van eigen modeontwerpen voor iedereen mogelijk wordt. Anders dan bij veel reguliere naailessen, brengt de modecursus van Studio Kleermaker een gevarieerd programma. Naast de basis zoals het leren omgaan met een naaimachine, wordt er aandacht besteed aan patronen, ontwerpen, styling en technische vaardigheden.

Naomi Rachèl Timan en Tessa Wagenvoort zijn de oprichters van Studio
Kleermaker en zullen de cursussen en workshops verzorgen.

Naomi Rachèl Timan is afgestudeerd aan de HKU, Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Naomi maakt tassen en andere accessoires van oude leren jassen, rokken, jeans en sofa’s. In plaats van nieuwe materialen te gebruiken
geeft Naomi bijzondere materialen een nieuw leven. Zo is de collectie "I
WAS A ....." ontstaan, die zich steeds verder ontwikkelt. Haar technische
kennis en ervaring in het werken met veel verschillende materialen kan ze
goed inzetten voor Studio Kleermaker.

Tessa Wagenvoort werkt sinds haar afstuderen aan de KABK, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, aan het neerzetten van haar eigen label. Geïnspireerd door reizen, natuur en ambachten verzamelt ze beelden die dienen als uitgangspunt voor haar werk. Deze beelden vertaalt zij naar modecollecties met organische prints. Na verscheidene presentaties, waaronder op Amsterdam Fashion Week, werkt zij momenteel aan een nieuwe collectie. Naast het werken aan haar collecties, heeft Tessa in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het geven van lessen en workshops.