Tien Bosselaar
6 van 10
Op basis van 1 beoordeling.

Tien Bosselaar 


Mijn naam is Tineke Bosselaar, geboren in 1958. Ik heb mijn hele leven getekend. In 1984 ging ik naar de kunstacademie in Amersfoort en studeerde af in Utrecht aan de HKU.
Ik schilderde toen voornamelijk met verf maar ben langzaam weer terug gekomen op mijn oude liefde, de inkttekening. Ik houd van de vloeibaarheid en de diepe kleur van Oost Indische inkt en ik vind het mooi om met inkt dynamiek in mijn werk te krijgen.
Ik zoek altijd naar de essentie van een vorm die ik soms heel minimaal houd en soms uitbundig, expressief. Natuur en menselijke figuren zijn thema's die mij inspireren.
Ik exposeer in galeries en bij gelegenheden en bij Rembrandt Art Market

Tijdens de workshops heb ik geleerd om trucs voor te doen en uit te leggen die voor mij heel vanzelfsprekend zijn. Er staat op mijn website een link naar een filmpje waarop ik aan het werk ben. Daar laat ik in vogelvlucht wat technieken zien.
Tijdens de workshops speel ik in op het tempo en de interesse van de deelnemers en check ik regelmatig of er behoefte is aan meer variatie of juist aan oefenen met een bepaalde techniek..
Omdat het in het begin om kleine experimenten gaat en minder om vorm, is er al snel een losse en vrije manier van werken zonder enige faalangst.

Als deelnemers graag meer willen leren over het weergeven van bijvoorbeeld een menselijke figuur of een ander onderwerp, dan zoeken we naar een manier die goed aanslaat. Sommige mensen willen een afbeelding, muziek of bewegende beelden als inspiratiebron. Andere deelnemers vinden het prettig om 'synchroon te tekenen' zodat je samen stap voor stap een beeld maakt.
In allebei de gevallen gaat het om een inspiratiebron en wordt de tekening steeds meer een persoonlijk werk.
vaak willen deelnemers doorgaan met het ontdekken van inkt en spreken we een aantal vervolgcursussen af.
Ik doe mijn best om goed te zien wat deelnemers willen bereiken en daar op in te spelen.
Ik vind tekenen groot plezier en ik vind het geweldig om workshops te geven.1 beoordeling

6 van 10
Lydia,

Ik wil graag dat alles voor de workshop al klaar staat, als alles, als de workshop eigenlijk al is begonnen nog in orde gemaakt moet worden gaat dat van de tijd af. Ik heb geen bezwaar tegen het mee helpen met opruimen maar wel met het klaar maken van de tafels enz. dat neemt veel te veel tijd in beslag van de workshop.
Ik denk dat er een betere planning gemaakt moet worden wat dat betreft. Verder vind ik het een leuke workshop.

Groeten van Lydia.