violabarends 
Een mondharmonica voor iedereen !


Er was eens ..... een tijd dat bijna iedereen met een mondharmonica op zak liep. Bij de meest uiteenlopende gelegenheden, een feest, een droevige gebeurtenis, of zomaar een gezellig samenzijn, haalde altijd wel iemand zo'n instrument tevoorschijn om er een deuntje op te spelen. Zelfs soldaten die naar het front gingen namen er één mee om anderen en zichzelf moed in te spelen. Menig leven schijnt gered te zijn doordat ze de mondharmonica in de borstzak van hun uniform droegen om hem bij de hand te hebben en zo een kogel opvingen.

Tegenwoordig horen we de mondharmonica minder vaak. Dat is jammer want het is een oneindig veelzijdig instrument. Alle soorten muziek kunnen erop gespeeld worden, van volksliedjes, tot klassiek, pop, jazz, en blues, en iedereen kan leren spelen. En dat is wat we gaan doen tijdens de workshop : we verkennen de wereld van de mondharmonica ! Speel binnen 5 minuten je eerste liedje en binnen een uur je eerste countrysong, blues en akkoordenbegeleiding!!

Ik behaalde mijn diploma als muziekdocent aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Pas later werd ik gegrepen door het mondharmonica-virus dat tot op dit moment mijn leven bepaalt.