Wijnlokaal Breda 


OVER MIJ

Ik ben Gill Smit een gepassioneerde en vakkundige wijnman met een logische, heldere en realistische kijk op wijn. De laatste 20 jaar heb ik mij bezig gehouden met wijn in verschillende vakgebieden. Na een studie commerciële economie en vinologie ben ik via de horeca in de wijnwereld terecht gekomen. Ik ben een wijnpurist met een goede kennis van marketing en internet. Ruim tien jaar heb ik inmiddels een eigen wijnproeflokaal waar ik als Register Wijndocent wijnproeverijen en cursussen verzorg. Tevens heb ik 5 jaar een wijnwinkel gehad. Ook heb ik een paar jaar op de marketingafdeling van een grote Nederlandse wijnimporteur gewerkt. Daarvoor was ik sommelier in verschillende top horeca zaken in Nederland en het buitenland.

Naast het werk in mijn proeflokaal geef ik horeca- en wijntrainingen. Het personeel krijgt les in de praktische toepassing horecabediening, drank- en wijnkennis en wijn-spijs trainingen.

Een andere nevenactiviteit van mij is commercieel adviseur voor een aantal grote wijnproducenten om de verpakking, de teksten en uitmonstering van wijn te verbeteren. Dit alles om de wijn beter in de markt te zetten en hogere verkoopresultaten te halen. Daarnaast houd ik mij bezig met marktonderzoek naar nieuwe consumententrends in wijn.

Sinds 2012 ben ik mede oprichter van Proef,nl en de Proefacademie,Proef,nl. Dit is een nationale wijnverkoopsite en de Proefacademie een wijninformatie en ondersteuningssite voor de proefavonden van Proef,nl.

Op dit moment ben ik bezig met Nederlands hoogste wijnstudie, Magister Vini. Bij deze master studie verdiep je je in alle onderdelen van wijn en schrijf je een afstudeerscriptie. Alle proef en theorie delen heb ik inmiddels gehaald en ben bezig met het schrijven van mijn scriptie. Mijn scriptie gaat over de toepassing van internetmarketing en wijn.

Met veel enthousiasme draag ik mijn kennis van wijntechnische en commerciele zaken over tijdens trainigen, wijncursussen en wijnproeverijen. Zo gaat iedereen die een keer een training, cursus of proeverij heeft gedaan met veel nieuwe kennis weer naar huis, en soms een paar illusies armer.

Gill Smit
Vinoloog van de Wijnacademie en Register Wijndocent