Wim Stokwielder 


Iedere mens wil gezien en gehoord worden. Als je daarin jezelf kunt zijn ben je op je best.
Ik ben er zeker van dat zingen helpt. Zingen brengt je bij je eigenaardigheid; zingen brengt je direct in verbinding met de ander. Daar vrij in zijn is een hele stap naar zelfvertrouwen. Dat is het belang van mijn werk: stem geven aan jouw eigenaardigheid.

Met hele eenvoudige werkvormen brengen we je stem naar zingen en jouw eigenaardigheid daarin. De kwaliteit van je zangstem is van geen belang. Het gaat zelden over zangtechniek. Het gaat over het mogen zingen, ook als je het kunstje niet kan, als de vergelijking met wie of wat er niet meer toe doet en er ruimte en veiligheid is waar de jouw eigenheid gezien en gehoord mag worden. Dat brengt je bij het zelfvertrouwen en het moment waarop je jezelf en de ander kan verrassen met de rijkdom die er altijd al was.

Overtuigd van het voorgaande laat ik je graag kennismaken met mijn activiteiten als Stembevrijder. Daarvoor organiseer ik samenzangavonden op verschillende locaties en geef ik workshops, cursussen en individuele lessen stembevrijding.

Het accent bij deze activiteiten ligt op laagdrempeligheid. Het 'terugveroveren van het zingen op de kunsten' zoals mijn leraar Jan Kortie het eens formuleerde.
Het toegankelijk maken van zingen; vooral voor mensen die dat graag zouden willen maar daar nog erg veel schroom voor hebben, of van zichzelf denken dat ze dat niet kunnen.

Daarnaast heeft Talent mijn interesse. Wat is het? Wat betekent het voor mij? Hoe kan ik het vinden? Waarom werkt het voor de één wel en voor de ander te weinig?

Ik heb klassiek gitaar gestudeerd, eindeloos veel zangles gehad en ik speel piano. Mijn stemtechniek en de kennis van het stem-instrument heb ik verder ontwikkeld met een aantal jaren Estill Voice Training. Maar het werkelijke zingen en muziek maken heb ik pas ontdekt tijdens mijn opleiding tot stembevrijder, los van alle geleerdheid van voordien. Ik weet nu wat ik daarvoor niet wist… ik help je graag verder met jouw zingen.